MoWic organiseert ieder jaar een Vrijburgh Conferentie. Op deze pagina treft u altijd de meest recente informatie.

Update per 29-08-2018

De derde Vrijburghconferentie heeft als thema ‘Ambacht en Kunstnijverheid in de WIC’ met de volgende onderwerpen: Navigatie; Cartografie; Scheepsbouw; Aardewerk / Kleipijpen, Tegels in Recife in kunsthistorisch perspectief. In de Inleiding zal kort worden ingegaan op Waterhuishoudkundige werken en Kuiperij. Zonder Navigatie was verder varen dan om de hoek niet mogelijk. Daarom dient dit onderwerp als Keynote. Spreker is Z. E. Matthieu Borsboom, Vice-Admiraal b.d. Cartografie komt voor rekening van Ilja Mostert MA. De tegels zijn voor Hannedea van Nederveen. De posten voor Scheepsbouw en Aardewerk/Pijpen zijn nog vacant. Graag suggesties vanuit het publiek !

De conferentie wordt gehouden op de bekende locatie, het kantoorgebouw van de Honorair Consul van Brazilië in Amsterdam, Reinier Russell. De datum zal zijn òf 7 december van dit jaar, of ergens in het voorjaar van 2019. Zodra alle gegevens bekend zijn, volgt de Uitnodiging.

Voorgaande edities: 

  • 2017: De WIC en slavernij. Een poging tot begrijpen
  • 2016: Paleis Vrijburgh

 

Hieronder treft u een overzicht van de documenten, het programma en een aantal sfeerfoto’s van de meest recente conferentie.